Als je, je (eet)gedrag echt wilt veranderen is het belangrijk dat je onderbewustzijn en je bewustzijn samenwerken. Het is wetenschappelijk bewezen dat 90-95% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn. Het is dan ook begrijpelijk dat afvallen en op gewicht blijven heel lastig wordt als je dat alleen met je bewustzijn (wilskracht) probeert te bewerkstelligen.

Met behulp van hypnose kun je communiceren met het onderbewustzijn en dit onderbewustzijn positieve suggesties geven. Daarbij is aangetoond dat ons onderbewustzijn geen verschil kent tussen realiteit en fantasie. Dat betekent dat het onderbewustzijn heel goed te beïnvloeden is

De virtuele maagband is een manier om af te kunnen vallen. Je krijgt geen echte maagband, maar je leeft wel op een manier alsof je een maagband hebt. Deze vorm van hypnotherapie heeft al bij veel mensen geholpen. Je bereikt en behoudt hiermee je ideale gewicht.

Bij een echte maagbandoperatie in het ziekenhuis wordt er een band om het bovenste gedeelte van je maag geplaatst. Je maag is dan in tweeën gedeeld en de voeding komt dan als eerste in het kleine bovenste gedeelte waardoor je erg snel vol bent. Hierdoor kan het afvallen gemakkelijker gaan. Waar je echter wel rekening mee moet houden, is dat een (operatieve) maagband ook verschillende nadelen kent. Zo zijn er lange wachttijden en krijgt niet iedereen de kans een (operatieve) maagband te krijgen. Je moet namelijk voldoen aan verschillende voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld een BMI van 40 of hoger hebben. Daarnaast kunnen er bij een operatie allerlei complicaties ontstaan. Ook kun je littekens krijgen en moet je rekening houden met een behoorlijk lange herstelperiode.

Een virtuele maagband is geen echte maagband. Er komt dus geen operatie aan te pas. In plaats daarvan wordt met hypnotherapie in je onderbewustzijn de suggestie gegeven dat je een maagband hebt. En je onderbewustzijn reageert vervolgens precies zoals het zou reageren bij een echte maagband. Je zit sneller vol en hierdoor eet je dus een stuk minder. Bij een virtuele maagband wordt er ook gekeken naar de onderliggende problemen en oorzaken waarom je overgewicht hebt, ook dit wordt aangepakt middels hypnotherapie. Het betekent dat je meerdere sessies nodig hebt om je virtuele maagband te krijgen en hierbij zal de hypnotherapeut altijd kijken naar jouw persoonlijke wensen en ideeën. Er zijn meerdere sessies nodig voor het beste resultaat.

Bij een (operatieve) maagband beseffen we al snel dat het allemaal best gevaarlijk kan zijn. We zijn ons ervan bewust dat er allerlei complicaties en gevaren bestaan. Niet vreemd dat we ook bang zijn dat een virtuele maagband eveneens voor problemen kan zorgen. Dit is echter niet het geval. Hypnotherapie wordt gezien als een ongevaarlijke manier van therapie. Juist bij een virtuele maagband hoef je niet bang te zijn voor lichamelijke klachten of een herstelperiode.

Ja! Het werkt echt! De resultaten wereldwijd liggen op 82%. De 18% waarbij het niet is geslaagd, is (heel bot gezegd) vaak te wijten aan het feit dat mensen er niet genoeg voor over hebben. Men denkt dat het plaatsen van de maagband alleen voldoende is. Dat is dus niet het geval! Het is een hulpmiddel! Je krijgt een werkboekje mee naar huis en je moet je lichaam aanleren om anders te gaan eten en leven.

De virtuele maagband is zeer geschikt voor mensen die teveel / te grote porties in 1 keer eten. Je BMI moet hoger zijn dan 30 en je moet zeer gemotiveerd zijn om er zelf ook aan te werken. Bij de intake kijken we aan de hand van een vragen lijst of de virtuele maagband geschikt voor jou is. Ik zal je daarin adviseren. Na je 65e levensjaar is het resultaat minder dan het resultaat van een jonger iemand.

De kosten voor een virtuele maagband (4 sessies) bedragen € 599. Een sessie kan variëren tussen de 1 a 2 uur. Het gehele bedrag graag voldoen na de eerste sessie. Er kan met pin betaald worden. Deze kosten worden niet vergoed.