Slecht slapen / oorsuizen

Beste Maria,

Ruim een week geleden was ik bij jou voor een hypnose.
Ik wilde dat graag i.v.m. mijn tinnitus en omdat ik slecht sliep.

Ik vond de hypnose bij jou echt super. Heel prettig en bijzonder ook. Je stelde mij meteen op mijn gemak. Het in hypnose brengen ging snel en precies zoals je had uitgelegd. Ook heb je mij tools aangereikt om zelfhypnose thuis te doen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. De tinnitus is nu soms iets minder, maar meestal nog hetzelfde. Ik blijf er wel mee doorgaan.

Ik slaap wel een stuk beter. Ik slaap veel sneller in dan normaal en áls ik ‘s nachts wakker wordt en er even uit moet, slaap ik daarna meteen weer verder. Ik lig dus niet lang wakker en ben ‘s morgens meer uit geruster. Er zijn ook nachten bij dat ik helemaal doorslaap tot de volgende ochtend. Echt fijn.

Nogmaals bedankt voor de hypnose in je praktijk, dat je mij dat ook geleerd hebt en je lieve woorden. Het heeft mij goed gedaan.

Met vriendelijke groet,
T.

Hypnose zeer effectief en zeker niet eng

Een aantal jaren geleden heb ik een ernstig auto-ongeluk gehad. Ondanks EMDR en het feit dat ik, zodra het kon, weer zelf ben gaan rijden, is het ontspannen gevoel in de auto dat ik had voor het ongeluk niet meer teruggekomen. Rijden in grote steden had ik bovendien nadien helemaal niet meer gedaan. Met de hypnotherapie wilde ik bereiken dat ik weer ontspannen in de auto kan rijden en ook weer met de auto grote steden in durf.
Vorige week ben ik onder hypnose geweest bij Maria. Vooraf was ik bang dat ik totaal geen controle meer zou hebben over mijn lichaam en geest, maar het tegendeel bleek het geval. Maria vertelde precies wat ik kon verwachten en het voelde heel vertrouwd. Ik voelde me alsof ik in een voorfase van slapen verkeerde, heel rustig, maar ik kon wel helder antwoorden op vragen en achteraf wist en weet ik nog precies wat ik heb gezegd.
Het was een bijzonder mooie ervaring, waarbij ik zowel in het nu was; ik kon geluiden uit de omgeving waarnemen, alsook in een dieper bewustzijn; vanuit mijn gevoel kon ik Maria vertellen welke beelden er allemaal in mij opkwamen.
Hoewel ik voor het auto-ongeluk kwam, bleek een andere traumatische ervaring die ik voor mijn gevoel allang had verwerkt, toch nog in mijn onderbewuste zeer wel aanwezig. Na afloop van de sessie voelde het letterlijk alsof mijn hart verlicht was; alsof er een last van mijn schouders af was, terwijl ik vooraf niet eens wist dat die last er nog zat.
Drie dagen geleden moest ik voor een cursus naar Utrecht. Ik twijfelde of ik toch niet met het openbaar vervoer zou gaan, maar ik koos voor de auto. En hoewel met hartslag 180 heb ik in de ochtendspits door Utrecht gereden en ben ik veilig aangekomen op de plaats van bestemming. Op de terugweg merkte ik zelfs dat ik na een tijdje weer redelijk ontspannen achter het stuur zat.

Maria, dank je wel voor deze bijzonder mooie ervaring; het heeft mij echt geholpen!

P.

Het verleden opruimen

Het moment waarop ik in aanraking kwam met de hypnotherapie van Maria viel precies op het juiste moment. Al jaren liep ik te twijfelen. In het verleden zijn er een aantal dingen voorgevallen, waar ik niet te zwaar aan wilde tillen, maar misschien heb ik het hele verhaal wel weg gestopt en ben ik bang voor wat ik los zou trekken.

En wat is hypnotherapie nou eigenlijk.

In de vertrouwde omgeving van en met Maria voelde ik me helemaal op mijn gemak. Het vertrouwen dat wat er ook zou gebeuren er voldoende en professionele begeleiding zou zijn voelde goed.

Na een rustige uitleg van wat er staat te gebeuren en ruimte voor vragen, gingen we van start. Sneller dan verwacht raakte ik ‘verdiept in mijn onderbewustzijn’, zonder het gevoel te hebben dat ik zelf geen controle meer heb. Ik kan antwoord geven op vragen, nadenken over de antwoorden op de vragen en zelf bepalen hoe ver we gaan. Ik krijg inzichten in het verleden, kan confrontaties aangaan en vertellen hoe ik me heb gevoeld en wat ik ervan vind. Dat klinkt heel ‘zweverig’ misschien, maar het heeft mij echt geholpen om het af te sluiten met het gevoel dat ik in controle ben. Daarnaast had ik een vervelende herinnering aan een smaak en met een ‘simpele’ en doortastende oplossing van Maria is deze opgelost en ben ik er vrij van.

Ik ben enorm geholpen.

Bedankt en veel liefs Sandra.

Oorsuizen stukken minder

In januari had ik een afspraak bij Maria voor hypnotherapie. Ik zou behandeld worden i.v.m. oorsuizingen. Het was best spannend, want ik had deze vorm van therapie nog niet eerder ervaren. Maria stelde mij gerust en leidde mij op een rustige en ontspannen manier door alle stappen. Het was niet eng, ik was er “gewoon” bij en kon, als het nodig was, op ieder moment aangeven dat iets niet bij mij paste. Al met al viel het reuze mee en ging ik met een nieuwe “tool” en zeer ontspannen richting huis.

Maria, dank je wel!!

Wendelien.

Bijzondere ervaring!

Gisteren een bijzondere ervaring achter de rug met de hypnotherapie van Maria. Ze bracht mij al snel in hypnose. Totaal niet eng maar juist een hele bijzondere ervaring. Erg blij mee, zodat dingen een plekje kunnen krijgen.

Maria, bedankt!!!

Marieke