Slaapproblemen (Insomnia)

Problemen om in slaap te vallen? Iedereen heeft wel eens te maken gehad met slechte nachtrust. Lig je vaak lang te piekeren voor je in slaap valt of word je midden in de nacht geregeld wakker en kan je daarna niet meer slapen? Dan spreek je van een slaapprobleem. Belemmeren jouw slaapproblemen jouw dagelijkse activiteiten, dan doe je er goed aan hulp te zoeken. Met hypnose daal je af in je onderbewustzijn en door de juiste suggesties te geven zijn jouw slaapproblemen voorgoed op te lossen.

Stress klachten

Wanneer je stress hebt of ervaart geeft dat een onbehaaglijk gevoel. Eerst denk je nog dat deze spanning vanzelf weer weg gaat, zoals het altijd al gedaan heeft. Maar als de spanning en stress steeds maar weer terugkomt en het lukt je niet om er van af te komen dan spelen jouw emoties ook mee. Door het stressprogramma wat jij hebt draaien in jouw onderbewustzijn te her programmeren zullen jouw gedachten veranderen, zodat de stress sterk zal verminderen.

Oorsuizen (Tinnitus)

Oorsuizen veroorzaakt extreme negatieve reacties waardoor het bijna onmogelijk is om uit te schakelen. De stap om succesvol het volume te verminderen is door nieuwe gewenning aan te leren om zodoende de negatieve emoties van oorsuizen weg te nemen, vervolgens vermindert of verdwijnt de negatieve associatie en kunnen je hersenen beginnen met lawaai uit je bewustzijn te halen of tot het punt dat je er minder of geen last meer van hebt. En juist dat laatste is waar hypnotherapie of hypnose je mee kan helpen.

Hyperventilatie

Vaak is de oorzaak te vinden in een trauma en is het hyperventileren niet meer dan een lichamelijke reactie op het schrikken van iets dat op een of andere manier aan die ervaring doet denken. Dit trauma kan pas gebeurd zijn, maar kan ook al jaren geleden zijn, en wordt mede daardoor wellicht niet meteen onderkend. Tijdens de sessie wordt teruggegaan naar de kern van het probleem. De cliënt is hierbij in een zeer ontspannen toestand gebracht, en is in staat hetgeen hij of zij meegemaakt heeft opnieuw te beleven, echter zonder het verlies van de controle.

Angsten en fobieën

(Irrationele) angsten kunnen het leven onnodig moeilijk maken. Meestal ligt de kern van deze angsten in een slechte ervaring die je in het verleden hebt gehad. Met hypnose gaan we terug naar het moment waar de angst zit om het daar aan te pakken. Of het nu om angst voor honden gaat of om angst voor het spreken in het openbaar, alle soorten angst kun je oplossen met hypnose.

Rouwverwerking

Het verliezen van iemand waar je heel veel van hield is één van de lastigste dingen in je leven. Als je een dierbare hebt verloren is het soms verschrikkelijk dat het leven gewoon doorgaat. Dat niemand doorheeft dat jij nu wel even stilstaat omdat je dit nog moet verwerken. Opeens valt dan ook op hoe iedereen bezig is met zijn eigen leven. Mensen om je heen leven erg mee, maar zij hoeven de draad niet weer op te pakken, terwijl jij dat wel moet doen. Hypnose kan helpen om het verlies beter te verdragen en om de dood van een geliefde beter te accepteren. Het helpt om bij de kern te komen en staat stil bij de vraag waarom het rouwen soms niet kan worden losgelaten. Het is hierbij niet de bedoeling om een overleden persoon te vergeten of om herinneringen te laten vervagen. Niemand , ook een hypnotiseur niet, kan je dwingen iets te moeten vergeten. Hypnose is juist gericht op een gezonde omschakeling zodat je verder kan met je leven zonder de aanwezigheid van de geliefde persoon die helaas weg is gevallen.

Burn-out / depressie

Een depressie of burn-out tegengaan d.m.v. hypnose, is dat mogelijk? Het antwoord daarop is eenduidig: Ja, dat is mogelijk! Al onze gevoelens vloeien voort uit datgene wat er in ons onderbewustzijn is opgeslagen. Door het aanspreken van dit onderbewustzijn en het te herprogrammeren, kunnen we onze emoties beïnvloeden. Het zijn juist deze emoties die een depressie veroorzaken en mede in stand houden. Hypnose zet een proces in gang dat je laat afrekenen met ongewenste- en vaak diepgewortelde negatieve gevoelens. Het lost problemen op in plaats van met de problemen rond te blijven lopen.

Negatief zelfbeeld

Lastig om over jezelf te zeggen: ben je gezond-kritisch, of heb je een negatief zelfbeeld? De meeste mensen met een negatief zelfbeeld wéten het, voelen het. Van een negatief zelfbeeld heb je last, het werkt je tegen, het zit je in de weg. Gezond-kritisch op jezelf zijn weerhoud je nooit dingen te doen. Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Van het één komt het ander.
En steentje na steentje valt alles om. In een spiraal naar beneden. Je kunt niets meer goed doen en je deugt nergens meer voor. Nou, kom daar nog maar eens uit. Je hebt de eerste stap gezet. Van jezelf inzien dat je in zo’n spiraal zit is de eerste en belangrijkste stap. Waarschijnlijk begrijp je ook van jezelf dat je gedachten een eigen leven aan het leiden zijn. En dat je dingen van jezelf vindt die waarschijnlijk niet kloppen. Maar ja, het snappen is één, er iets aan kunnen doen… Ik help je het negatieve patroon te doorbreken. Zodat je op eigen kracht leert opnieuw te zien wat je wel kunt, waar je talenten liggen en wat je mogelijkheden zijn. Zo ervaar je stukje bij beetje een nieuwe versie van jezelf, die er altijd al was, maar was ondergesneeuwd in herhaald doemdenken over jezelf.

Seksueel misbruik

In veel gevallen kan de man of vrouw, die al jaren lijdt onder deze herinneringen, door middel van hypnose de bittere gebeurtenissen een plaats geven. Hun leven kan weer gelukkig zijn, de herinneringen blijven achter als een verhaal zonder de verlammende lading. Het blijft een pijnlijk verhaal, maar de dagelijkse beklemming verdwijnt.
Hypnose kan aan iemand die seksueel misbruikt is het gewone leven terug geven. Het misbruik verdwijnt niet, maar de emotionele druk die het leven zo kan vertroebelen, die kan verdwijnen.

Prikkelbare darmsyndroom (PDS)

Een prikkelbare darm syndroom is één van de meest voorkomende aandoeningen in de spijsvertering en wereldwijd hebben miljoenen mensen last van pijnlijke maagklachten. De symptomen van een prikkelbaar darm syndroom zijn pijn en kunnen het leven erg negatief beïnvloeden. Naast de standaardbehandelingen van PDS kan hypnotherapie goed helpen.

Hypnotherapie als behandeling voor PDS

De exacte oorzaak van PDS is nog niet vastgesteld. De theorie met de meeste aanhang gaat er van uit dat pds wordt veroorzaakt door een miscommunicatie tussen hersenen en de darmen.

De kracht van hypnotherapie is dat het je hersenen (onbewuste) traint om op een andere manier om te gaan met pijnprikkels. Soortgelijke behandeling wordt ook uitgevoerd tegen tinnitus (oorsuizen) om de waarneming te wijzigen.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan, onder andere in het UMC, zie onderstaande link.

“www.umcutrecht.nl/nl/Nieuws/Helpt-hypnose-tegen-prikkelbare-darm-syndroom”

Hypnotherapie een zeer veilige manier van behandelen, zonder bijwerkingen zoals bij medicatie vaak wel het geval is. Daarbij zijn er ook veel bijkomende klachten waaronder stress, depressiviteit, slaapproblemen, sociale problemen, relaties, werk etc. Deze gebieden kunnen er erg onder te lijden en door een andere perspectief te krijgen kan dit een groot verschil maken!

Werking Hypnotherapie en PDS

Hypnose zorgt ervoor dat je onderbewuste meer actief wordt. Je onderbewuste is ongelooflijk krachtig en door direct met je onderbewuste te communiceren kun je gewoontes en de symptomen van pds veranderen. Met andere woorden, je onderbewuste wordt opnieuw geprogrammeerd om op een andere manier om te gaan met pds.

Trauma verwerking

We hebben allemaal weleens te maken gehad met stress, drukte en moeilijke situaties. Voor de meeste mensen is het herstel na deze ervaring een natuurlijk proces, dat in de loop van de tijd plaatsvindt zonder hulp van buitenaf. Voor anderen kan traumaverwerking of het verwerken van beangstigende situaties moeilijker blijken en kan trauma ons blijvend veranderen.

Wat is trauma?

Na een angstige of stressvolle situatie kan een trauma zich aankondigen. Traumatische ervaringen hebben daarbij gemeen dat het veelal om gebeurtenissen gaat die zich buiten onze controle bevinden. De oorzaak kan van alles zijn, een verkeersongeval, een beroving, huiselijk geweld, een overlijden enz. enz. Of je nu een direct slachtoffer van een traumatisch voorval bent of een toeschouwer, de intense angst en machteloosheid die je in een dergelijke situatie hebt ervaren kan zijn sporen nalaten.

De symptomen van een trauma

Wanneer je een trauma oploopt komen de eerste symptomen veelal relatief direct op, hoewel zo’n 15 procent van de mensen die met een trauma te maken krijgen symptomen pas weken, maanden of zelfs jaren later ervaren. De precieze symptomen verschillen van persoon tot persoon, maar omvatten veelal het herhaaldelijk ‘herbeleven’ van het gebeurde in de vorm van flashbacks en nachtmerries. Dit kan leiden tot slaapproblemen, concentratiestoornissen, gevoelens van eenzaamheid, depressie en talloze andere symptomen.

Het herleven van de traumatische ervaring

Wanneer je worstelt met een trauma te verwerken, dan komt het veelvuldig voor dat je de traumatische ervaring door middel van levendige flashbacks en nachtmerries constant herbeleefd. Deze momenten worden vaak teweeggebracht door iets simpels als een geluid, een beeld, geur, reuk of smaak. Soms is de reden echter minder gemakkelijk te identificeren en lijken flashbacks uit het niets te komen. Deze momenten zijn veelal erg angstig en stressvol, aangezien het kan voelen alsof je de oorspronkelijke traumatische gebeurtenis opnieuw meemaakt.

Extreme waakzaamheid of paranoia

Na het meemaken van een bijzonder traumatische ervaring is het niet ongewoon dat je constant alert en waakzaam blijft voor mogelijke dreigende situaties. Vaak voel je je erg onrustig en ben je gemakkelijk van je stuk gebracht door plotselinge geluiden of bewegingen.

Worstel jij met een onverwerkt trauma dat een negatieve invloed heeft op je dagelijks leven?? Ik kan je daarbij helpen.

Staat jouw hulpvraag er niet bij?

Neem gerust contact met mij op, er is veel op te lossen in hypnose.