Hypnose of trance is een bewustzijnstoestand waarbij je enerzijds zeer ontspannen en tegelijkertijd volledig geconcentreerd bent. Bij hypnotherapie wordt deze trance ingezet door een hypnotherapeut om te komen tot verandering van gevoel, gedrag of gedachten die je in de weg zitten. In je bewustzijn zit onder andere het hier-en-nu, je logica en je denkkracht. In je onderbewustzijn zitten je emoties, gevoelens en gewoontes. Je bewustzijn en onderbewustzijn zijn continu met elkaar aan het communiceren.

In hypnose gaat het hier en nu (bewustzijn) naar de achtergrond en zak je direct naar het onderbewustzijn die je van daaruit kan aansturen of (her)programmeren. Jijzelf of de therapeut geeft je suggesties die door je bewustzijn kunnen worden overgenomen: Stoppen met roken, afvallen, meer zelfvertrouwen of een inzicht krijgen in een probleem. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en door ontspanning en concentratie kunnen pijn en stress verminderen.

Wanneer je je aanmeldt voor een hypnose sessie ontvang je een bevestiging van de afspraak, en een aparte email met een link naar het intake formulier. De eerste afspraak begint met het bespreken van het intake formulier. We bespreken jouw hulpvraag, wensen en verwachtingen. Daarnaast leg ik uit wat er gaat gebeuren, beantwoord ik je vragen en nemen we eventuele spanningen of onduidelijkheden weg.

Wat gebeurt er tijdens de therapie?

Na het bespreken van de klacht, breng ik je door middel van de Dave Elman inductie in een diepe ontspanning, deze gaat over in hypnose. Daarna gaan we de hypnose verdiepen op zowel fysiek als mentaal vlak. We gaan naar het onderbewustzijn. In het onderbewustzijn zit ons denken, voelen en gedrag opgeslagen. Hier ligt ook de sleutel voor de oplossing. Ervaringen van voor je 12e levensjaar, met een diepe emotionele lading, kunnen de oorzaak zijn van je klacht. Via het OMNI-Hypnotherapieproces (ISO 9001 gecertificeerd) begeleid ik jou, je klacht zelf op te lossen door middel van het geven van aanvaardbare suggesties. Ik ben een soort gids, die jou helpt bij het beantwoorden van de onderliggende vraag. Dit betekent dat we terug in de tijd, terug op jouw levenslijn gaan op de klacht op te sporen. We gaan de klacht her programmeren.

De ervaring blijft maar we ontkrachten de werking daarvan. Je laat het los en hebt de kracht terug van je eigen leven. Als we je klacht hebben her geprogrammeerd, haal ik je terug uit hypnose en voel je je als herboren en super ontspannen.

Mijn intentie is om je zo goed mogelijk te helpen de klacht weg te nemen of sterk te verminderen. Echter kan ik dit niet garanderen. Ik ga mijn uiterste best doen om de klacht in één sessie op te lossen. Het kan zo zijn dat de klacht hardnekkig is, dan hebben we meerdere sessies nodig. De sessies duren ongeveer 1,5 uur.

Je ervaart juist een heerlijke ontspanning!

Hypnose is niet eng of spannend.
Zeker als je ergens vanaf wilt of mee om wilt leren gaan, is het een effectieve en snelle manier om je doel te bereiken.
Het is geen langdurige therapie. Je kunt niets fout doen in hypnose.
Je mag lachen, praten, huilen, hoesten, maar het is wel van belang dat je mijn aanwijzingen goed opvolgt. Dan krijg je een fijne ervaring die jou gaat helpen om je problemen voorgoed op te lossen.

 • Wil je jezelf heel snel en diep ontspannen?
 • Wil je je gezonder en energieker voelen?
 • Wil je werken aan je gezondheid?
 • Wil je nieuwe doelen bereiken?
 • Wil je meer zelfvertrouwen?
 • Wil je af van slechte gewoontes, als roken, teveel/ongezond eten, etc.?
 • Wil je beter slapen?

Dit kun je allemaal bereiken met zelfhypnose!

Zelfhypnose is de ultieme zelfhulpmethode. Met zelfhypnose heb je de sleutel in handen om voor jezelf veranderingen te maken in je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn werkt volledig zelfstandig of het doet wat je het zelf opdraagt. In hypnose werken suggesties tot 200 maal beter dan bij een normale bewustzijnstoestand. Suggesties worden door het onderbewustzijn direct geaccepteerd doordat ze jouw kritische factor (het “inwendige stemmetje”) passeren.

In aansluiting van de sessie(s) die je volgt zal ik je zelfhypnose aanleren zodat je dit kunt toepassen.

 • Plan je afspraak ruim in je agenda, neem de tijd om naar mijn praktijk te komen. Hoe rustiger je aankomt, des te rustiger kunnen we beginnen aan de sessie.
 • Als het kan plan die dag verder niets, neem na de sessie de rust om na te voelen.
 • Draag makkelijk zittende kleding, heb je het snel koud of warm, zorg dan voor laagjes kleding zodat je iets aan of uit kunt doen.
 • Gebruik geen alcohol of drug voor je sessie.
 • Gebruik je medicatie? Laat mij dat dan weten.
 • Sta je onder begeleiding van een arts of specialist, informeer deze over de hypnosesessies.

Iedere sessie zal in totaliteit ongeveer 1,5 uur duren.
De kosten per sessie zijn 130 euro.

Wat voel je in hypnose?
Het in hypnose zijn kent verschillende gradaties; er wordt wel gesproken van een lichte of diepe hypnose. In een diepe hypnose ontstaat een natuurlijke vorm van anesthesie (pijn wordt veel minder of niet meer gevoeld). Er zijn allerlei gevoelens die geassocieerd worden met hypnose, zoals jezelf licht of zwaar aanvoelen, prikkelingen of tintelingen voelen, extra moeten slikken, etc. De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden (“highway hypnosis”). Alle zintuigen worden versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in een staat van hypnose bent, en in tegenstelling wat men soms denkt, je verliest nooit controle.

Kan iedereen in hypnose?
Iedereen kan (leren) in hypnose te gaan. De eigen motivatie is hierbij belangrijk. Hypnose is een aangename, diepe ontspanning, waarbij je sterk op jezelf geconcentreerd bent en je aandacht naar binnen gericht is.
Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep.
Dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben en omdat het zogenaamde “kritisch denken” bij kinderen nog minder ontwikkeld is. Ze zijn daarmee gevoeliger voor de suggesties die een therapeut hen geeft.

Komt iedereen uit hypnose?
Het is onmogelijk om in hypnose te “blijven”. De hypnotherapeut zal je uit trance begeleiden, en je kunt ook zelf de hypnose beëindigen. In uitzonderlijke gevallen val je in slaap en word je daarna gewoon wakker. Je kunt je na de sessie meer ontspannen voelen, of het gevoel hebben dat er een last van je schouders is afgevallen. De therapeut zorgt ten alle tijde dat je goed naar huis gaat.

Hoe gaat een afspraak in zijn werk?
Een afspraak maken kan via email of telefonisch. De afspraak wordt via email bevestigd. Vooraf kun je een intake formulier invullen. Deze wordt tijdens de eerste afspraak besproken en na uitleg volgt een sessie. Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.

Kan ik iets tegen mijn zin doen in hypnose?
Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf dat ervoor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen.

Kan ik zelf naar huis rijden na een sessie?
Ja je kunt na de sessie zelfstandig naar huis rijden.

Hoeveel afspraken zijn er nodig?
Dit is afhankelijk van de klacht en hoe je reageert op de behandeling. Hypnotherapie is een kortdurende therapie.